Drie vragen aan: inkoopmanager Ad en directeur Ferdinand van Elektrotransfer

Waarom zouden jullie meer korting kunnen afspreken dan de individuele installateur?

Ferdinand: “We maken gebruik van ons collectief, wat zorgt voor beter inzicht in de markt. Dat gebruiken we voor het onderhandelen van onze voorwaarden. Inkopen is een vak apart. Hier zijn we dan ook elke dag mee bezig. Zo richten we ons bijvoorbeeld ook op de voorwaarden van de weinig gebruikte artikelen zodat die ook tegen gunstige voorwaarden kunnen worden ingekocht. Kortom, inkopen is een vak en samen inkopen is beter inkopen.”

Ad: “Wij zorgen voor volumevoordeel. Samen sta je sterk! Doordat we meer volume inkopen krijgen we betere prijzen. Dit is interessanter voor een leverancier, omdat het zorgt voor een bepaalde continuïteit in afname. Natuurlijk haalt een installateur individuele successen op het vlak van inkoop, maar samen hebben we op lange termijn in de hele breedte betere condities.  Daar wordt de installateur ook alleen maar beter van!”

Als een groothandel of fabrikant een hele scherpe prijs geeft , dan gaat dat vast en zeker ten koste van de service die ze leveren?

Ferdinand: “Het grote inkoopvolume van Elektrotransfer biedt de groothandel en fabrikant continuïteit. Juist daarom zal de service verder vergroot worden.”

Ad: “Met onze top 4 groothandels, heb je altijd een favoriete servicepartner naar keuze beschikbaar. Dus scherpe prijzen en servicepartner naar keuze.”

Waar helpen jullie installateur mee, als we het over optimaliseren van inkoop hebben?

Ferdinand: “Allereerst maken we een uitgebreide analyse van zijn inkoop. Daarnaast brengen we de inkoopdoelstellingen van de installateur in kaart en stellen we het inkoopplan op. Hierin staan de doelstellingen en de mens centraal. Want mensen doen zaken met mensen.”

Ad: “We kijken natuurlijk ook naar de merken en producten die de installateur koopt. We zoeken dan uit of hier betere en scherper geprijsde alternatieven voor zijn. Ook kijken we of je binnen je huidige manier van inkopen ergens op kunt besparen. We kijken samen naar je jaarafspraken. En we denken mee bij projectinkoop.”


Doe gratis en vrijblijvend de inkoopvergelijking en ontvang persoonlijk advies!

Wij bieden u nu een unieke kans om uw condities te vergelijken met dat van een groot inkoopcollectief. Wilt u weten of u ECHT SCHERP inkoopt? Vraag onze inkoopanalyse nu aan en zie wat u kunt besparen!