Is inkoop belangrijk voor je bedrijfsresultaat?

Om meteen maar antwoord te geven op de bovenstaande vraag: Ja, inkoop is heel belangrijk voor je bedrijfsresultaat. Minder kosten kan betekenen dat je meer winst maakt. Hoe dat precies zit wordt hieronder uitgelegd.

Goede en scherpe inkoop van materialen kan je bedrijfsresultaat positief beïnvloeden.
Je moet je eigenlijk realiseren dat als je 30% marge wilt behalen, dat je dan voor iedere euro die je wilt verdienen er drie moet verkopen. Op het moment dat je kosten bespaart op je inkoop is dit een stuk makkelijker.
Je hebt minder omzet nodig en je kunt je tijd aan andere belangrijke zaken besteden.

Meer omzet door slimme inkoop
Als je scherp en voordelig kan inkopen geeft dit je de mogelijkheid om meer omzet te creëren. De ervaring van Ad Borgstein, inkoopmanager bij Elektrotransfer, is dat veel installateurs erg traditioneel met het inkopen van materialen omgaan. Al jaren kopen ze in bij dezelfde groothandel. Ze zijn daaraan gewend, ze hebben vaak een goede relatie met de vertegenwoordiger en willen mede daarom niet overstappen.
Installateurs zijn eenmaal traditioneel qua keuzes, niet alleen de groothandel keuze, maar ze zijn ook erg merktrouw, ze houden het altijd graag bij het oude.
Af en toe oriënteren en je laten informeren kan verrassende resultaten opleveren. Bijvoorbeeld een flinke margeverbetering en dus een beter bedrijfsresultaat. Daar doe je het toch voor?

Inkoop bij verschillende groothandels
Op dit moment heeft Elektrotransfer contractafspraken met vier groothandels: Technische UnieRexelSolar en Oosterberg. Hier zijn scherpe inkoopkortingen en goede bonusafspraken mee gemaakt voor de aangesloten leden. Op het moment dat jij wilt inkopen kun je gewoon de groothandel kiezen die het beste bij jou past, dus je hoeft niks, je moet niks, je kan alles.
En op het moment dat je een project hebt, kan je ook nog eens een keer bij de andere groothandels kijken. Hier zijn dan ook goede condities mee afgesproken.

Doe gratis en vrijblijvend de inkoopvergelijking en ontvang persoonlijk advies!

Wij bieden u nu een unieke kans om uw condities te vergelijken met dat van een groot inkoopcollectief. Wilt u weten of u ECHT SCHERP inkoopt? Vraag onze inkoopanalyse nu aan en zie wat u kunt besparen!