Oppelaar Elektro over Elektrotransfer

Oppelaar Elektro B.V. bestaat 27 jaar en is door de vader van de huidige eigenaar opgericht. Rico Oppelaar is 22 jaar werkzaam in het bedrijf en sinds 2017 volledig eigenaar. Het bedrijf heeft in al deze jaren een vaste klantenkring opgebouwd en heeft zich gespecialiseerd in maatwerk projecten, industrie, luxe woningen, kleinschalige utiliteit en nieuwbouw. Het werkgebied bevindt zich tussen Utrecht en Arnhem. Bij Oppelaar Elektro B.V. zijn 10 medewerkers in dienst.

 

Voordat Rico Oppelaar zijn inkoop via Elektrotransfer ging doen deed hij dat zelf. Hij vindt Elektrotransfer een welkome aanvulling. Hij ervaart geen veranderingen in de werkwijze van inkopen en bestellen, maar wel in zijn inkoopkosten. De inkoopkosten zijn aanzienlijk gedaald en blijven telkens dalen door steeds betere condities. Hierdoor heeft Rico een hoger winstpercentage. Starten met inkopen via Elektrotransfer verliep soepel. Ad Borgstein, inkoopmanager van Elektrotransfer heeft er voor gezorgd dat alle inkoopafspraken goed werden ingeregeld.

De kennismaking met Elektrotransfer begon door de zoektocht naar software voor het onderhoud voor noodverlichting. Rico kwam uit bij De Noodverlichtingspecialist die een samenwerking met Checkmore heeft. Door in gesprek te gaan werd hij geattendeerd door Ferdinand Hogenes op het inkoopsamenwerkingsverband Elektrotransfer. Dit was een zeer makkelijke keuze aldus Rico: “Ik behoud volledige vrijheid wat en waar ik materialen bestel en heb hiermee een voordeligere inkoop. Ik hoefde hier dus niet lang over na te denken.“

Het traject om daadwerkelijk aan te sluiten in het laatste kwartaal van 2015 verliep zeer soepel. Ad Borgstein heeft contact opgenomen met alle groothandels om de condities juist in te regelen, zelf had Rico hier geen omkijken naar.

Het resultaat van inkopen via Elektrotransfer voor Oppelaar Elektro is dat hij door de betere inkoopcondities voordeliger inkoopt, materialen zijn nog meer afgesplitst in de loop der jaren en de bonussen worden daarnaast ieder jaar beter. Verder ontvangt hij van Ad Borgstein op regelmatige basis omzetrapportages en kan altijd bellen en mailen bij vragen.  Daarnaast vindt hij de samenwerking goed verlopen. “Ad Borgstein stuurt de omzetrapportages periodiek naar ons op. De rapportages van Ad zijn bijzonder prettig. Het is heel fijn om inzicht te hebben in de hoeveelheden en merken die we bij de groothandel bestellen.

 

Elektrotransfer is een organisatie die zich aan gemaakte afspraken houdt en een heldere manier van communiceren heeft”.

Doe gratis en vrijblijvend de inkoopvergelijking en ontvang persoonlijk advies!

Wij bieden u nu een unieke kans om uw condities te vergelijken met dat van een groot inkoopcollectief. Wilt u weten of u ECHT SCHERP inkoopt? Vraag onze inkoopanalyse nu aan en zie wat u kunt besparen!