V.H.B. Elektro Service over Elektrotransfer

Jan Berkman van V.H.B. Elektro Service B.V. uit Barendrecht over zijn lidmaatschap van Elektrotransfer.

Over V.H.B.

Installatiebedrijf V.H.B. Elektro Service B.V. uit Barendrecht werkt in een gebied van 10 kilometer rondom Barendrecht. Zo blijven de reistijden van de monteurs beperkt, blijven de voorrijkosten laag en kunnen de klanten snel en persoonlijk geholpen worden.

Er werken 11 mensen bij V.H.B.. Dit zijn de twee oprichters Jan Berkman en Leo Valkhof, 8 monteurs en een administratief medewerkster. V.H.B. werkt samen met een 6-tal regionale aannemers bij verbouwingen, woningaanpassingen en bijvoorbeeld het plaatsen van keukens. Het grootste deel van de klanten, ongeveer 60%, zijn bedrijfsmatige klanten. Denk aan service en onderhoud van koelcellen, loodsen en machines.

V.H.B. Elektro Service B.V. is de externe technische dienst van een aantal bedrijven. Daarnaast doet V.H.B. nog een klein deel particuliere klanten, maar alleen als het past in de werkplanning.

Het specialisme van V.H.B. Elektro Service B.V. is het uitvoeren van basis installatiewerk en domotica, uitgevoerd met een hoog serviceniveau.

Hoe kwam V.H.B. met Elektrotransfer in contact?

Jan Berkman is met Elektrotransfer BV in contact gekomen doordat Ferdinand Hogenes, directeur Elektrotransfer, diverse keren op bezoek is geweest en een serieus overtuigend verhaal kon vertellen.

Jan merkte bij Ferdinand dat hij er 100% voor ging, en niet van zijn verhaal was af te brengen. Jan deelde zijn inkoopbestand met Elektrotransfer. De condities van V.H.B. werden met die van Elektrotransfer vergeleken. Dit bood perspectief!

Door de vasthoudendheid van Ferdinand en de gunstig uitgevallen inkoopvergelijking, besloten Jan en Leo het eerst voor een jaar te proberen.

Hun doel was het behalen van meer marge uit de huidige inkoop, zonder dat ze er meer tijd in geïnvesteerd moest worden. Dit is gelukt. De condities zijn flink verbeterd.

Wat is er veranderd in het inkopen?

In het bestelproces zijn er geen wijzigingen. Alles is nog hetzelfde qua werkwijze met de groothandels. De inkoopcondities zijn wel behoorlijk verbeterd, waardoor hij nu meer marge overhoudt. Tot nog toe brengt inkopen via het inkoopsamenwerkingsverband Elektrotransfer ieder jaar geld op. De samenwerking voldoet volledig aan de verwachtingen.

Daarnaast belt Ad Borgstein, Inkoopmanager van Elektrotransfer regelmatig op, of hij komt langs om even bij te praten over ontwikkelingen bij groothandels en fabrikanten. Zes keer per jaar ontvangt hij omzetrapportages en bonusoverzichten.

Jan vindt het een prettig idee, dat hij ten alle tijde Ad kan bellen en kan mailen als er vragen zijn of eens wil sparren over zaken. Hij ziet Elektrotransfer ook als een soort vraagbaak, die dichtbij de bedrijven staat.

Het contact met Elektrotransfer ervaart hij als bijzonder prettig: “Ik voel me thuis bij de groep, voel me serieus genomen en er is bovenal wederzijds respect voor elkaar.”

“Elektrotransfer is een daadkrachtige samenwerking waar een goed rendement uitkomt!

Geen poeha, geen flauwekul. Iets begonnen voor een bepaald resultaat en recht op dat doel afgaan. Daar voldoen jullie aan! Goede prijzen, goede afspraken, als installateur wordt je echt ontzorgt.”  

Krijg direct inzicht in jouw voordeel: doe de Quickscan

Bereken jouw voordeel in een paar minuten